Miben hiszünk?

Határozottan nem tekintjük magunkat hagyományos tanácsadóknak, akik egyszerűen megmondják, hogy mit kell tenned. Mankó helyett járni tanítunk. Arra törekszünk, hogy megtanítsuk a csapatodat a szükséges eszközök használatára, hogy elérhessétek a számotokra megfelelő eredményeket. Szerintünk ez az egyetlen út a hiteles egyediséghez.

Nem számít, hogy akivel dolgozol közülünk az Alapító-e, vagy Partner vagy Mentor. Lényegében mindannyian ugyanolyanok vagyunk, mert mi magunk is vállalkozók voltunk vagy vagyunk, és továbbra is tanulni és fejlődni akarunk minden nap. A közös munka öröméből merítjük az energiánkat. Fiatalos csapatunkat a vállalkozói szellem és a veletek együtt elért lendületes áttörések hajtják!

Íme az alapértékeink. Ezek leírják, hogyan szeretnénk vállalkozásként létezni, hogyan hozunk döntéseket, és hogyan cselekszünk.

Alapértékeink

 • Az ügyfél csapatának lelkes, de szerény tagjainak tekintjük magunkat.
 • Mielőtt döntéseket hoznánk, először átgondoljuk, hogy azok milyen következményekkel járnak a scale up Csapatra nézve.

A megértés érdekében igyekszünk előítéletmentesek és nyitottak maradni. Túl gyakran történik, hogy az ötletek kritikát kapnak rögtön születésük után és így elhalnak. Fontosnak tartjuk, hogy először hagyjuk, hogy egy ötlet bizonyos fokig kifejlődjön, és csak azután kritizáljuk.

Leásunk a dolgok mélyére, hogy visszahozzuk a lényeget az egyszerűség és a könnyedség szintjére.

 • Félelem nélkül odamegyünk, ahol a fejlődés lehetősége van. Akkor is ha fáj.
 • Ha konfliktus adódik, akkor igyekszünk közelebb kerülni, ahelyett, hogy eltávolodnánk.
 • Felrázzuk és inspiráljuk az embereket és a csapatokat.
 • Ugyanakkor mindig alázatosak maradunk, a hivalkodás nem kenyerünk.
 • Minden, amit teszünk, a Csapat fejlődése érdekében történik.

Fáradhatatlanul arra törekszünk, hogy a legjobbat hozzuk ki magunkból. Minden évben tanulunk valami újat és fejlesztjük a képességeinket.

A scale up Hungary csapata

Horváth Balázs

A legfontosabb képességemnek a lényeglátást, a legfontosabb alapértékemnek pedig az etikus viselkedést tartom.

 

Vállalkozó, befektető, szabadúszó és startupper is voltam már, mióta 2003-ban elindítottam az első vállalkozásomat. Nem terveztem, hogy üzleti mentor leszek….. Azért kezdtem el kutatni, hogyan lehet egy céget megfelelően vezetni, mert a vállalkozásom növekedésére vágytam. Így találtam rá a Scaling Up-ra.

Az elmúlt években számos for-profit és nonprofit szervezettel dolgoztam együtt, hogy segítsek nekik:

 • csökkenteni a kiégés szélén álló tulajdonosok és vezetők munkaterhelését,
 • két év alatt több mint 40%-kal növelni a bevételeiket,
 • megmenteni száz ember munkahelyét a valódi problémákra rámutatással,
 • növelni az ügyfelek és a kollégák megtartási arányát,
 • felkészülni az üzleti utódlásra,
 • üzleti menedzsment eszközöket sikerrel alkalmazni nonprofit és egyházi szervezeteknél,
 • és ezekre az eredményekre rendkívül büszke vagyok!

Nikolai Ladanyi

Nikolai Ladanyi egyik fő kompetenciája az USA-ból származó legjobb gyakorlatok átültetése más kultúrákba.

Nikolai maga is aktív vállalkozó és angyalbefektető, és ezt mély pszichológiai megértéssel ötvözi. Ez a kettős perspektíva lehetővé teszi számára, hogy a Rockefeller Üzleti Gondolkdása és a Scaling Up módszerben rejlő lehetőségeket a legkülönbözőbb országokban optimálisan kiaknázza.

Magánéletében Nikolai szenvedélyes hobbi gazdálkodó és asztalos, szeret túrázni, lovagolni és síelni. A pszichológia, a személyiségfejlesztés és az önsegítés témái a szakmai életén messze túl is lenyűgözik.

Nagy merész célunk (BHAG): 1.000 magyar vállalkozást segíteni a csúcsteljesítmény eléréséhez 2034.12.31-ig.

Ez a tudás nem volt elérhető, amikor én vállalkozni kezdtem. A scale up Vezetési Rendszer szerintem a menedzsment „nagy egyesített elmélete. Nikolai barátom támogatásával elhozhattam Magyarországra, ahol elérhetővé és befogadhatóvá tettem a KKV legkisebb cégeitől a legnagyobbakig, sőt a non-profit szektor számára is. Ez tudatos lépés, egyetlen céllal: Emelni a magyar vállalkozások termelékenységét.

Peter Drucker szerint egy egészséges társadalom...

három pillérre támaszkodik. A vállalkozásokra, a non-profit szervezetekre és a kormányra. Ebből mi az első kettővel foglalkozunk, kormányzati ügyfeleket viszont nem vállalunk. Masszív nemzetközi üzleti tapasztalatot gyűjtöttünk 1997 óta minden kontinensen, és a scale up Vezetési Rendszer bizonyított a non-profit szektorban is. Magyarországon is vannak sikeres ügyfeleink, akik non-profitként úgy gondolták, hogy szintet akarnak lépni.